Nepal

Huidige tijd in Kathmandu:

Nederlands

Dag 26 - woensdag 28 november 2007 (Pokhara - Kathmandu)

Vandaag hebben we een rit van zo'n 200 kilometer naar Kathmandu voor de boeg, die naar schatting zo'n acht uur in beslag zal nemen. Rond zeven uur vertrekken we uit Pokhara en het duurt niet lang voordat we weer op de Prithvi Highway zitten.

Momenteel zijn er schoolvakanties in Nepal en daarom komen we regelmatig busjes tegen waar een aantal studenten vrolijk op het dak zitten te zwaaien. Tot het eind van de morgen verloopt de reis volgens planning maar rond half twaalf komen we vast te zitten in het verkeer. In het begin lukte het nog om een aantal vrachtauto's te passeren maar het duurt niet lang voordat we echt stil staan in het verkeer.

Omdat we in de buurt van het restaurant zijn waar we onze lunchpauze zouden houden lopen we het laatste stukje naar het restaurant toe. Het is wel leuk om door deze verkeerschaos heen te lopen. Zo zien we op een busje een aantal geiten staan en komen we een aantal vrachtauto's tegen waar veel te veel waterbuffels in staan. In India zou dit pure heiligschennis zijn!

Opvallend zijn de vele beschilderingen op de vrachtauto's. Elke vrachtauto heeft een eigen beschildering waar duidelijk veel tijd aan besteed is. Na een half uur komen we aan bij het restaurant waar we eerst wat te eten bestellen.

Ondertussen wordt het stukje bij beetje ook steeds duidelijker wat er aan de hand is. Volgens de berichten schijnt er gister een meisje doodgereden te zijn en staat het verkeer sindsdien stil. Boze Nepalezen hebben naar aanleiding van dit ongeluk de weg geblokkeerd met als voorwaarde dat deze blokkade pas opgeheven wordt als de familie van het meisje voldoende gecompenseerd is.

Rond vijf uur beginnen de eerste vrachtauto's weer te rijden en komt er weer beweging in het verkeer. We verzamelen ons snel bij het restaurant en wachten op onze bus, die na een paar minuten komt aanrijden. Nadat we zijn ingestapt rijden we snel verder naar Kathmandu. Het duurt niet lang voordat het donker wordt. Gelukkig kunnen we onderweg diverse vrachtauto's passeren en kunnen we op deze manier vrij vlot doorrijden.

Even voor Kathmandu komen we weer stil te staan in het verkeer. Gelukkig staat het niet vast en kunnen we stapvoetsdoorrijden.

Dag 27 - donderdag 29 november 2007 (Kathmandu)
nepal.2007/pokhara.kathmandu.10.small.jpg
Verkeerschaos
nepal.2007/pokhara.kathmandu.01.small.jpg
Geiten op bus
nepal.2007/pokhara.kathmandu.04.small.jpg
Zijkant vrachtauto met waterbuffels
nepal.2007/pokhara.kathmandu.08.small.jpg
Achterkant vrachtauto
nepal.2007/pokhara.kathmandu.07.small.jpg
Achterkant vrachtauto
nepal.2007/pokhara.kathmandu.06.small.jpg
Achterkant vrachtauto