China

Huidige tijd in Beijing:

Dutch

Dag 3 - dinsdag 25 oktober 2011 (Beijing)

Om half negen vertrekken we uit het hotel en lopen we naar het metrostation. Hier stappen we op de metro en rijden we naar het terrein van de Tempel van de Hemel. In feite is dit complex een groot park met een aantal tempels.

In het park worden allerlei dingen ondernomen, zo wordt er dansles gegeven, wordt er gevliegerd en zijn er enkele mannen aan het tollen. Even verderop is een man met een zweep van touw en even later met een kettingzweep bezig. Ook zijn er allerlei toestellen waar Chinezen met allerlei oefeningen bezig zijn. Als je mensen bekijken wilt is dit de plek waar je moet zijn!

Via enkele galerijen lopen we naar de "Imperial Hall of Heaven". In deze galerijen worden ook weer allerlei activiteiten ondernomen. Zo zie je dat er Chinees schaken gespeeld wordt en dat er verder gekaart en gebreid wordt. De "Imperial Hall of Heaven" staat op een verhoging waardoor je een mooi overzicht over Beijing hebt. Het dateert uit de vijftiende eeuw en is rond van vorm. Als we deze tempel hebben bekeken lopen we weer een stukje door het park. Hier komen we onderweg een groep zingende mensen tegen. We kijken hier even en lopen dan door naar "The Imperial Vault of Heaven". Ook dit tempelcomplex bestaat uit een rond gebouw maar is wel een stuk kleiner dan de eerste tempel. Het dateert net als het eerste complex uit de vijftiende eeuw. Als je via een trap omhoog loopt kan je hier ook nog even in het gebouw kijken. Hierna gaan we naar het laatste complex, de "Circular Mound". Het is een klein rond complex uit wederom de vijftiende eeuw.

Via de uitgang bij de "Circular Mound" verlaten we het terrein van de Tempel van de Hemel. In een restaurant bij de uitgang eten we wat en daarna gaan we op zoek neer een metrostation. Als we deze gevonden hebben rijden we naar de Verboden Stad. De Verboden Stad is een indrukwekkend complex en in vergelijking met tien jaar geleden is het een stuk commerciëler geworden. In tegenstelling tot toen zijn er nu winkels en restaurants in dit complex te vinden. We lopen door het complex heen en drinken wat in een restaurant. Via de achterkant verlaten we de Verboden Stad. Via een tunnel kan je naar de andere kant van de weg lopen aan de achterkant van de Verboden stad. Hier is Jingshan Park kan je vervolgens een kaartje kopen om vervolgens een kleine heuvel te beklimmen. Op de top van deze heuvel heb je een mooi uitzichtpunt over de Verboden Stad en delen van Beijing. Met name op deze plek krijg je een goede indruk van de grote van de Verboden Stad die in feite op een gigantisch terrein staat. Als je vervolgens naar de andere zijde van het uitzichtpunt loopt zie je dat er nog allerlei gebouwen in dezelfde symmetrie staan als de verboden stad. Het uitzichtpunt zelf bestaat overigens uit kleine tempél waar een grote boedha in staat.

We gaan weer omlaag en lopen in de richting van een stoepha bij het Beihai meer. Vanaf de pagode lopen we langs de oever van het meer. Als we aan het eind van Beihai Park de straat oversteken (Di'anmen West street) komen we in een gebied met veel hutongs. Als je door een hutongwijk heen loopt zie je vooral de buitenmuren van deze hutongs. Als we in de buurt van de Drum Tower komen wordt het een stuk toeristischer. Je ziet hier voornamelijk Chinese toeristen die met fietsriksja's een rondleiding door een hutongwijk krijgen. We lopen nog een stukje verder en eten bij een restaurantje nog een snack in een Hongkong noodle restaurant. In dit restaurant staan vooral veel ingewanden op de kaart en zijn ook zaken zoals gebakken bloed te koop. In dit soort restaurants is het daarom een uitdaging om wat lekkers op de kaart te vinden want een Engelse menukaart is er niet. Rond zes uur wordt het al weer donker en gaan we op zoek naar een metrostation. We nemen de metro naar het hotel waar we kwart over zes aankomen, het was vandaag een frisse dag. Om half zeven vertrekken we weer voor een Konfu-show, die van half acht tot kwart voor negen duurt. Alhoewel ik enigszins sceptisch over deze show was moet ik concluderen dat deze toch wel de moeite waard was.

Dag 4 - woensdag 26 oktober 2011 (Beijing - Jinshanling - Chengde)
china.2011/beijing.021.small.jpg
The Imperial Vault of Heaven
china.2011/beijing.033.small.jpg
Toeristen bij de Verboden Stad
china.2011/beijing.041.small.jpg
Recycling in een hutongwijk