Jemen

Huidige tijd in Sana'a:

Nederlands

Dag 7 - zondag 29 april 2007 (Sif - Al Mukalla, vervolg)

Tegenover het restaurant staan een aantal houten hokjes. Hier wordt qat verkocht, een van de belangrijkste producten van Jemen. Dit soort hokjes zie je op veel plekken langs de weg staan. De verkopers lijken ruige personen, maar als je een praatje met ze maakt blijken ze erg aardig te zijn. De qat is verpakt in langwerpige pakketten zodat het niet uitdroogt. In deze pakketten zitten een aantal bosjes qat die weer afzonderlijk verkocht worden.

Naast het restaurant is zojuist een vrachtauto gestopt. De achterbak van deze vrachtauto is afgeladen met grote pakketten, geiten en een aantal vrouwen die een nikaab aan hebben. Opvallend is dat deze vrouwen een gekleurde hoofddoek dragen. We komen nu dus zo langzamerhand in een andere streek.

Als we weer op het punt staan te vertrekken stopt er een militaire patrouille, compleet met machinegeweer, om qat te kopen. Onderweg stoppen we nog bij een uitzichtspunt. Hier is goed te zien dat we zo langzamerhand ook weer aan het afdalen zijn, de weg slingert hier via s-bochten snel de diepte in. Als je recht boven de afgrond staat krijg je eigenlijk pas een idee van hoe hoog je hier eigenlijk zit. Als we weer verder rijden begint de lucht ook wat anders te worden. Het is niet meer drukkend warm maar het begint wat koeler te worden. Dit is natuurlijk logisch aangezien we onderweg naar de kust zijn. Het duurt dan ook niet lang voordat we de Golf van Aden in beeld krijgen. Onderweg rijden we langs diverse uitgestorven zandstranden.

Halverwege de middag komen we aan bij ons hotel even buiten Al Mukalla, we hebben nu ongeveer 143 kilometer afgelegd. Aangezien we hier in kleine bungalows bij de kust zitten duurt het niet lang voordat ik in de Golf van Aden lig. Hier heb ik gesnorkeld. Alhoewel er hier geen koraalrif is zie je wel veel vis. Ik zie hier onder andere twee soorten koffervis, tonijn, papagaaivis, maanvis, en diverse grote scholen met andere vissen gezien. Bij het hotel heb je ook een klein pretpark. Hier is momenteel niet veel te doen. Wel heb ik hier nog met een aantal lokale mensen gesproken.

's Avonds gaan we vis eten in Al Mukalla. Hemelsbreed is dit 3,8 kilometer van het hotel vandaan maar met de auto is het ongeveer 8,5 kilometer vanwege de slingerende wegen. Voor het eten loopik nog even rond op de plaatselijke vrouwenmarkt. Veel verkopende vrouwen zijn hier overigens niet te zien. Intussen is de vis klaar gemaakt. De vis smaakt goed. Omdat het weer tijd is om naar de moskee te gaan laat de eigenaar van het restaurant ons achter. Na het eten hebben we nog even over boulevard gelopen. Hierna zijn we weer terug naar het hotel gereden. Mohamed, één van de chauffeurs, is boos omdat hij een bekeuring heeft gekregen van een agent. Het vertelt dat hij deze bekeuring heeft gekregen omdat hij uit Sana'a komt.

Dag 8 - maandag 30 april 2007 (Al Mukalla - Ataq)
yemen.2007/house.richest.man.small.jpg
Huis van de rijkste man van Jemen
yemen.2007/valley.small.jpg
Uitzicht over vallei
yemen.2007/goat.in.truck.small.jpg
Geiten in vrachtauto
yemen.2007/qat.salesman.1.small.jpg
Qat verkopers
yemen.2007/qat.salesman.2.small.jpg
Qat verkopers