MaleisiŽ

Huidige tijd in Kuala Lumpur:

Nederlands Engels


Dag 5 - zondag 22 oktober 2006 (Kuala Lumpur, vervolg)

Het archeologisch onderzoek naar prehistorische resten in MaleisiŽ wordt in het Nationaal Museum op een goede wijze gepresenteerd. Verder krijgt het Nederlandse koloniale verleden in Malakka aandacht. In 1641 verovert de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) namelijk Malakka van de Portugezen. Door deze veroverging krijgt de VOC de controle over de Straat van Malakka. Uiteraard is er in het museum ook veel aandacht voor Brits MaleisiŽ, de Japanse bezetting tijdens de tweede wereldoorlog en de onafhankelijkheid van MaleisiŽ.

Eigenlijk is het de bedoeling om Little India nu nog te gaan verkennen maar omdat het weer dreigt om te slaan ben ik maar met de monorail terug naar de Jalan Bukit Bintang gegaan. Omdat de moeson weer is losgebarsten heb ik tijd om een aantal shopping malls te bekijken. Vlak bij het hotel heb je Lot 10 en BB-Plaza. Deze shopping malls vallen echter in het niet bij Berjaya Times Square Shopping Mall. Deze shopping mall bestaat uit meer dan 1000 winkels. Opvallend detail is dat er in deze mall ook een compleet pretpark geÔntegreerd is. Zo is er in deze mall een 800 meter lange indoor rollercoaster! Inmiddels regent het niet meer zo hard en loop ik naar het hotel om mijn tas in te pakken.

Dag 6 - maandag 23 oktober 2006

Het is nog donker als ik net uitgecheckt ben uit mijn hotel. Om half zeven sta ik op het monorailstation van Bukit Bintang. Over ongeveer twee uur vertrekt mijn vliegtuig naar Medan. Het duurt niet lang voordat de monorail arriveert en even later kan ik uitstappen op het monorailstation van KL sentral station. Hier moet ik nog een kleine 200 meter lopen met mijn bagage. Als je met Malaysia Airlines vliegt kan je nadat je je ticket voor de KLIA Ekspres train hebt gekocht inchecken voor het vliegtuig. Dit heeft twee voordelen want het scheelt tijd en je bent je grote bagage kwijt. De rit naar het vliegveld duurt ongeveer 30 minuten. Hier hoef ik alleen mijn paspoort nog te laten afstempelen en wissel ik mijn Maleise ringgits om in Indonesische rupiahs.

Dag 6 - maandag 23 oktober 2006 (Kuala Lumpur - Bohorok)


malaysia.2006/jl.raja.laut.small.jpg
Jalan Raja Laut, gevel in steigers
malaysia.2006/chinatown.2.small.jpg
Chinatown, Jalan Hang Kasturi
malaysia.2006/chinatown.3.small.jpg
Ingang tempel aan de Jalan Tun HS Lee
malaysia.2006/chinatown.4.small.jpg
Chinatown, Lebuh Pudu