MaleisiŽ

Huidige tijd in Kuala Lumpur:

Nederlands Engels

Dag 3 - vrijdag 20 oktober 2006 (Kuala Lumpur, vervolg)

Op het kruispunt met Lebuh Pudu staat een monnik aalmoezen te verzamelen. Als ik even wat verder loop wordt het in ťťn keer vrij onrustig in de straat. Binnen afzienbare tijd zijn alle kramen ontruimd en zijn vrijwel alle verkopers verdwenen. Ik wacht af wat er verder gebeuren gaat. Blijkbaar valt het allemaal wel wat mee want na tien minuten nemen de eerste verkopers hun kraam al weer in. Voor mij is het weer tijd om richting de Gouden Driehoek te gaan. Ik loop naar Merdeka Monorail station en ga met de monorail naar Bukit Bintang Monorail station.

Vanaf Bukit Bintang Monorail station loop ik richting Lot 10. Vervolgens ga ik in noordoostelijke richting de Jalan Bukit Bintang op. Ik loop langs Planet Hollywood en Starbucks Coffee. Er wordt ook weer aan een groot gebouw gebouwd; Pavilion Bukit Bintang. Vervolgens loop ik helemaal naar de Royal Selangor Golf Club. Dit is niet echt een interessante wandeling, daarom loop ik weer in noordelijke richting langs de ambassades van Japan en de Verenigde Staten. Even ten noorden van de ambassade van de Verenigde Staten kan ik via een loopbrug naar de andere kant van de straat. Van hieruit ben ik in westelijke richting naar het KLCC Park gelopen. Je kunt in dit park goed foto's van de Petronas Towers maken. Ondertussen begint het weer aardig donker te worden dus ik loop snel door. Rond 1600 uur sta ik aan de voet van de Petronas Towers en barst de middag moesson weer los. Gelukkig heb je hier een aantal terrassen zodat ik met een pint Tiger bier de moesson kan afwachten.

Dag 4 - zaterdag 21 oktober 2006

Na het ontbijt ben ik naar het monorailstation Bukit Bintang gelopen. Hier ben ik op de monorail naar Hang Tuah gestapt en vervolgens ben ik hier weer overgestapt op de monorail naar Masjid Jamek. Hier vandaan is het een klein stukje naar het busstation van Medan Pasar aan de Jalan Benteng (deze ligt tussen Little India en Chinatown). Het is de bedoeling om vanuit hier met de bus richting de Batu Caves, even buiten Kuala Lumpur, te rijden.

Het duurt een tijdje voordat ik de juiste bus gevonden heb. De bus rijdt echter maar tot Pekeliling Bus Station, dus achteraf had ik beter een paar haltes later uit kunnen stappen met de monorail. Gelukkig vind ik op dit busstation wel de juiste bus en heb ik in ongeveer 40 minuten een rechtstreekse verbinding naar de Batu Caves. Het eindpunt van de bus is een kleine markt. Hier is het mogelijk om voor de laatste 2 Kilometer ook een bus te pakken. Ik heb echter geen zin om hierop te wachten en ben gaan lopen. Het is wel erg warm.

De Batu Caves worden voornamelijk bezocht door hindoeÔstische MaleisiŽrs. Dit is vooral te merken op het terrein voor de grotten want hier staan enige tientallen bussen. De weg naar boven is 272 treden hoog. Bij de ingang van de grot kunnen liefhebbers op de foto met een grote python of met een grote leguaan. De grot van binnen ziet er kitscherig uit, ik kom hier echter niet voor de grotten maar voor de krabbenetende makaak (oftewel de java-aap).

Dag 4 - zaterdag 21 oktober 2006 (Kuala Lumpur, vervolg)
malaysia.2006/monkey.1.small.jpg
Krabbenetende makaken met lychees
malaysia.2006/monkey.2.small.jpg
Krabbenetende makaak met jong
malaysia.2006/monkey.5.small.jpg
Krabbenetende makaak
malaysia.2006/batu.caves.1.small.jpg
Ingang Batu Caves
malaysia.2006/batu.caves.2.small.jpg
Batu Caves
monkey.3.small.jpg
Krabbenetende makaak met kokosnoot