MaleisiŽ

Huidige tijd in Kuala Lumpur:

Nederlands Engels

Dag 4 - zaterdag 21 oktober 2006 (Kuala Lumpur, vervolg)

Aan het einde van de grot zijn de eerste apen al te zien. De makaken, die ongeveer 50 centimeter lang worden, zijn dol op lychees. Dit blijkt ook uit het feit dat kokosnoten en bananen spontaan aan de kant gegooid worden als ze lychees kunnen krijgen. Je moet de makaken niet nieuwsgierig maken naar de inhoud van je rugtas. Van een MaleisiŽr wordt namelijk een plastic zak afgepakt. Naast wat eten bevat deze zak ook een aantal persoonlijke dingen van de man. De makaak, die deze tas heeft afgepakt, is niet van plan de tas weer terug te geven. Tijdens een kat en muisspel laat de makaak vrij agressief blijken dat de tas nu van hem is. Na een aantal pogingen van de man om de tas terug te pakken heeft de makaak er schoon genoeg van: hij loopt rustig naar de man toe en bijt hem vervolgens in de bovenarm! Uiteindelijk lukt het de man zijn spullen wel weer terug te veroveren. Gelukkig zijn de meeste makaken wat minder agressief. Een mooi gezicht zijn de baby-makaken die onder aan de buik van de moeder hangen.

Na een uurtje ben ik hier uitgekeken en loop ik weer terug naar de bushalte. Hier kan ik direct weer een bus pakken naar het centrum van Kuala Lumpur. Bij de koloniale wijk stap ik uit. Bij een supermarkt koop ik wat eten en via Chinatown loop ik naar Little India. Het is de bedoeling om deze wijk wat verder te verkennen maar omdat het alweer wat begint te regenen loop ik richting de Petronas Towers. Rond 16.00 uur begint de moeson weer en valt de regen weer met bakken uit de lucht. Gelukkig heb ik gister onder de Petronas Towers een mooi overdekt terras gevonden zodat ik op een mooie plek kan wachten tot het weer droog wordt.

Het begint al weer donker te worden als het weer droog wordt. Ik breng mijn tas terug naar het hotel en ga ergens eten. Na het eten heb ik 's avonds nog even in de Irish Pub Finnegan's gezeten.

Dag 5 - zondag 22 oktober 2006

's Morgens heb ik na het ontbijt eerst de monorail richting KL Sentral station genomen. Ik wil hier kijken wat morgen de handigste route richting KLIA is. Ik had thuis namelijk gelezen dat het openbaar vervoer hier niet echt handig op elkaar aansluit. Dit blijkt ook wel als ik met de monorail bij KL Sentral Station aankom. Hier moet je eerst met de trap naar beneden, daarna een weg oversteken, langs een aantal verkoopkramen lopen, vervolgens weer een weg oversteken en tot slot met de roltrap omhoog naar KL LRT Sentral Station. De oorzaak dat je deze paar honderd meter op een onhandige manier moet overbruggen komt doordat de diverse trajecten in handen zijn van een aantal commerciŽle organisaties. Uiteraard wil ik morgen zo weinig mogelijk tijd verliezen als ik naar het vliegveld moet.

Nadat ik weet wat morgen de kortste route naar de KLAI Ekspres train naar het vliegveld is, stap ik in monorail naar Chinatown. Ik wil hier nog eens kijken wat er allemaal verkocht wordt. Zoals ik eerder gesignaleerd heb worden er veel horloges, merkkleding en DVD's verkocht. Je hebt hier ook enkele Chinese restaurants waar je lekker kan eten.

In Chinatown staan ook enkele tempels. Zo loop ik langs een TaoÔstische en een HindoeÔstische tempel. Opvallend is een gebouw dat gesloopt is maar waarvan de gevel is blijven staan, hopelijk wordt deze gevel snel geÔntegreerd in een nieuw gebouw zodat deze historische architectuur ook bewaard blijft voor de stad. Via de Lebuh Pasar Besar ben ik weer richting koloniale wijk gelopen. Hier wil ik het Nationaal Museum nog bekijken.

Dag 5 - zondag 22 oktober 2006 (Kuala Lumpur, vervolg)
malaysia.2006/monorail.small.jpg
Monorail bij Hang Tuah Station
malaysia.2006/entrance.chinatown.small.jpg
Ingang Chinatown, Petaling Street
malaysia.2006/chinatown.1.small.jpg
Chinatown, Jalan Hang Kasturi